Minibieb met maandverband

Gratis maandverband en tampons in Deventer

Dat we de publiciteit haalden, was natuurlijk niet omdat we de grootste buiten – minibieb van Deventer hebben. Dat was natuurlijk omdat wij als eerste de mogelijkheid boden dat vrouwen en meisjes gratis maandverband en tampons konden ophalen bij ons.

Het verstrekken van gratis maandverband en tampons aan vrouwen en meisjes is belangrijk omdat menstruatieproducten als essentieel worden beschouwd voor de gezondheid en het welzijn van vrouwen en meisjes. Het is een biologisch proces dat ongeveer een kwart van hun leven in beslag neemt, en de meeste vrouwen hebben maandelijks behoefte aan menstruatieproducten.

Helaas zijn menstruatieproducten vaak duur en niet voor iedereen toegankelijk. Dit kan leiden tot een gevoel van schaamte en stigma rond menstruatie, en kan ook leiden tot onhygiënische praktijken zoals het hergebruiken van maandverband of tampons, wat het risico op infecties vergroot.

Door gratis menstruatieproducten te verstrekken, kan de toegang tot gezondheidszorg en onderwijs voor vrouwen en meisjes worden bevorderd. Het geeft hen ook de mogelijkheid om ongehinderd te blijven deelnemen aan de samenleving en maakt het gemakkelijker voor hen om hun dagelijkse activiteiten voort te zetten zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het ontbreken van menstruatieproducten.

Goed doet, goed ontmoet

Dat ons initiatief navolging verdient, doet ons deugd. Na ons ging een minibieb in het nabijgelegen Twello ook menstruatieproducten beschikbaar stellen.

Een mooie manier om het heel laagdrempelig beschikbaar te stellen.

Armoedefonds – september 2021

Ook de Kledingbank in Deventer ging daarna gratis maandverband en tampons beschikbaar stellen voor mensen die daar behoefte aan hebben. Alleen is dat natuurlijk wel iets minder laagdrempelig omdat je dan eerst een doorverwijzing van een hulpverlener of instantie nodig hebt. Dat is bij onze minibieb niet het geval.

Iedereen kan pakken. Kom langs en neem wat je nodig hebt.

Initiatiefnemer R. Greve van De Raem

1 gedachte over “Gratis maandverband en tampons in Deventer”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vier =