April_heks

De Leukste Boeken vind je bij ons

Niet alleen het bekende April Heks van Majgull Axelsson, maar ook tal van andere, leuke interessante boeken zijn er gratis te krijgen. Breng ook zelf eens een boek.

Onze missie

Op een laagdrempelige manier zorgen dat lezen beschikbaar komt voor een groot publiek. Daarnaast vinden wij dat elke vrouw, elk meisje de beschikking moet hebben over maandverband

Dit vinden we niet leuk

Over De Raem

Over ons

Welkom bij De Raem in Deventer! In de Raambuurt, tegen het centrum van deze prachtige stad aan, staat de grootste buiten minibieb van deze stad: De Raem. Het is inmiddels een begrip in Deventer, maar hoe komen wij eigenlijk aan onze naam?

Geschiedenis

De Raambuurt was vroeger het eerste industrieterrein in Deventer. Sindsdien is er erg veel gebeurd. Een groot gedeelte van deze buurt werd in 1992 afgebroken. Er was nog wat overgebleven bebouwing, zoals het pand van Senzora (Schoemaker en Zonen Raamstraat) wat vervolgens in 1998 is gerenoveerd. In deze buurt vind je nu de Maalderijstraat, Hallenstraat, Werfstraat en de Gieterijstraat. Hier is onze unieke minibieb ook gevestigd.

Logo

De verschillende soorten ramen die te zien zijn in ons Senzora-complex hebben ons geïnspireerd voor het ontwerp van het logo. Er is geprobeerd om het logo een eigen karakter te geven. Dat is mede gedaan door de kleur van de groene torentjes op de zijgevel er aan toe te voegen. Daarnaast is er gekozen om een thema er in terug te laten komen: verzamelen. Dat is gedaan wegens de verschillende soorten bedrijven die in de Raambuurt gevestigd zijn.

Wasserij

Hoe de naam van De Raem – maar ook de Raambuurt – is ontstaan, brengt ons nog wat verder terug in de tijd. Vroeger werd het terrein gebruikt als bleekveld voor de wasserij. Om stof op te wekken werd de rol destijds op de ramen gespannen. Dat is dan ook de reden waarom de Raambuurt deze naam heeft gekregen.

5/5
5/5
5/5
Minibieb De Raem is een initiatief van